Yrkesplugget Uppsala kommer den 29 januari certifieras som Motorbranschcollege. Certifieringen visar att skolan uppfyller sex kriterier som säkerställer utbildningens kvalitet gentemot motorbranschens krav.
Datum: 29 januari Tid: 10.00-12.00 Plats för certifieringen: Yrkesplugget Uppsala Hansellisgatan 21, 754 50 Uppsala Kontaktperson: Marcus Ölin Branschutvecklare Motorbranschcollege, Marcus.olin@motorbranschcollege.se Telefon: 072-454 89 50 I dag den 3 december har Uddevalla gymnasieskola certifierats till Motorbranschcollege. Skolan är första Motorbranschcollege-certifierade skolan i Västra Götaland. En Motorbranschcollege-certifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.
”Det är ett stort och viktigt steg för oss att i dag ha certifierats till Motorbranschcollege och vi är naturligtvis väldigt glada. Det innebär att vi kommer kunna erbjuda den allra senaste tekniken och den bästa kvaliteten i nära samverkan med branschen och att vi därmed kan erbjuda alla våra elever de allra senaste kunskaperna”, säger Anders Wass, rektor Fordons- och transportprogrammet, Uddevalla gymnasieskola Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, 6 400 personer behöver anställas mellan 2018 och 2020, varav 716 personer i Västra Götalands län. Certifieringen är en kvalitetsstämpel. I och med certifieringen av Uddevalla gymnasieskola finns det 18 Motorbranschcollege i Sverige och fler är på väg mot certifiering. ”Grattis Uddevalla gymnasieskola som har gått igenom certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Motorbranschens rekryteringsbehov är mycket stort. Syftet med Motorbranschcollege är därför att stärka kvaliteten på den fordonstekniska utbildningen för att på så sätt locka fler ungdomar och för att säkerställa att företagen får den kompetens de behöver.”, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege. Foto: Maria Rasmusson, Uddevalla kommun. Uddevalla gymnasieskola kommer den 3 december certifieras som Motorbranschcollege. Certifieringen visar att skolan uppfyller sex kriterier som säkerställer utbildningens kvalitet gentemot motorbranschens krav.
Datum: 3 december Tid: 14.00-15.00 Plats för certifieringen: Östrabo Yrkes Infanterivägen 1 451 81 Uddevalla Kontaktperson: Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege, jonas.hehrne@motorbranschcollege.se Telefon: 072-454 89 53. Den 7 november har du som skolledare på en fordonsteknisk gymnasieutbildning ett gyllene tillfälle att kompetensutvecklas och träffa andra skolledare från hela Sverige. Temat är yrkeslärarbristen. Motorbranschcollege är naturligtvis på plats med exempel på kompetensutveckling av lärare på MBC-certifierade skolor. Skynda att anmäla dig via nedanstående länk:
https://www.transportforetagen.se/Kompetensforsorjning/Evenemang/skolledarkonferens/?fbclid=IwAR0UmqEDZ2guBsUvYUWb2wJapRgGZqZAkB3Rpo1s13r8zwt3M4NTAotnKTY I dag har Peder Skrivares skola i Varberg certifierats till Motorbranschcollege. En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.
”Det är ett stort och viktigt steg för oss att i dag ha certifierats till Motorbranschcollege och vi är naturligtvis väldigt glada. Det innebär att vi kommer kunna erbjuda den allra senaste tekniken och den bästa kvaliteten i nära samverkan med branschen och att vi därmed kan erbjuda alla våra elever de allra senaste kunskaperna”, säger Tobias Ramstedt, gymnasiechef på Peder Skrivares skola i Varberg. Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, 6 400 personer behöver anställas mellan 2018 och 2020, varav 235 personer i Halland. Certifieringen är en kvalitetsstämpel. I och med certifieringen av Peder Skrivares skola finns det 17 Motorbranschcollege i Sverige och fler är på väg mot certifiering. ”Grattis Peder Skrivares skola i Varberg som har gått igenom certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Motorbranschens rekryteringsbehov är mycket stort. Syftet med Motorbranschcollege är därför att stärka kvaliteten på den fordonstekniska utbildningen för att på så sätt locka fler ungdomar och för att säkerställa att företagen får den kompetens de behöver.”, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege. ![]() Kristinehedsgymnasiet i Halmstad kommer den 23 september certifieras som Motorbranschcollege. Certifieringen visar att skolan uppfyller sex kriterier som säkerställer utbildningens kvalitet gentemot motorbranschens krav. Måndag 23 september 2019 kl. 12:30–14:00 Plats för certifieringen: Kristinehedsgymnasiet, Kornhillsvägen 56, Halmstad Kontaktperson: Marcus Ölin, branschutvecklare Motorbranschcollege marcus.olin@motorbranschcollege.se Telefon: 072-454 89 50 Idag har Sundsvalls gymnasium Västermalm certifierats till Motorbranschcollege. En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.
”Vi är väldigt glada över att ha certifierats till Motorbranschcollege i dag. Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning och därför är samarbetet med branschen väldigt värdefullt och uppskattat”, säger Anette Buhlér, rektor på Sundsvalls gymnasium Västermalm. På bilden: Anette Buhlér, rektor på Sundsvalls gymnasium Västermalm och Martin Persson, koncernchef Bilbolaget |
FörfattareJonas Hehrne, projektledare Motorbranschcollege Arkiv
Januari 2021
Kategorier |
Besöksadress/Postadress
Motorbranschcollege
Götgatan 48
118 26 Stockholm
Motorbranschcollege
Götgatan 48
118 26 Stockholm
© 2021 Motorbranschcollege
|